Hvilke gardiner til en moderne stue?

Hvilke gardiner til en moderne stue?

For hvert år, der går, bliver indretning i en moderne stil mere og mere højlydt. Forskellige stilarter giver mulighed for et moderne look i stuen, soveværelset eller køkkenet. Uanset hvilken indretningsstil du beslutter dig for, har de én ting til fælles: Du kan vælge moderne gardiner til hver af dem. For mange mennesker er gardiner forbundet med gamle modeller og stilarter, men nutidens moderne gardiner ser helt anderledes ud. Hvad skal vi være opmærksomme på, når vi vælger gardiner til en moderne stue?

Hvorfor vælge gardiner i en moderne stue?

Der er nok ingen af os, der kan forestille os helt at opgive gardiner. Men vi skal huske, at en moderne stue kræver moderne gardiner. Det er værd at vælge gardiner i stuen af flere grunde:

  • elegante gardiner opbygger atmosfæren i hele rummet;
  • de giver os en smule privatliv;
  • gardiner gør ikke rummet mørkere, men dæmper det intense dagslys;
  • de er en form for beskyttelse mod forskellige insekter og faldende blade;
moderne gardiner til stuen galleri

Sammenlignet med rullegardiner eller persienner er gardiner en ret billig løsning, men vi behøver ikke at opgive andre former for vinduesbeklædning. Moderne stuegardiner og interessante rullegardiner kan være et meget interessant indretningsdesign, og i stedet for at udelukke hinanden, kan de supplere hinanden.

Gardiner til den moderne stue, hvad skal de være?

I den moderne stil vil den bedste farve til gardiner være hvid og dens forskellige nuancer. Meget ofte afhænger gardinernes endelige farve af producenten og det materiale, der er brugt til at fremstille dem. Det er en god idé at matche farven på gardinerne i stuen (og i alle andre rum) med farven på væggene. De to farver skal supplere hinanden og gøre indretningen elegant.

Ud over farven er gardinernes længde også meget vigtig. De mest populære er lange modeller, som får rummet til at se elegant ud og har et strejf af romantik. Lange gardiner betyder dog ikke, at de skal krølle sig sammen på gulvet. Når man vælger lange gardiner, er det værd at holde sig til følgende regler:

  • gardiner i stuen skal slutte 1 cm over gulvet;
  • deres længde skal være mellem 5 og 20 cm længere end længden mellem gulvet og gardinstangen;

En moderne stue betyder høje ruder og terrassedøre; gardiner, der slutter på højde med f.eks. dørhåndtaget, ville se meget mærkelige ud.

gardiner til stuen moderne arrangementer

Et moderne gardin til stuen, dvs. langt hvidt, men med mønstre?

I et par år nu har ensfarvede modeller af moderne gardiner været de mest populære. Ikke underligt, for i en moderne stue er det den type, der fungerer bedst. Alternativt er der lette dekorationer som striber eller prikker.

I en moderne stue bør vi undgå prangende farver og store mønstre på gardinerne, da vinduet og hele dets indretning er baggrunden for hele stuen. Ved at vælge en prangende gardinfarve får vi det til at ødelægge hele stuens look.

Et moderne gardin i stuen, hvad skal det være lavet af?

Selvom det ser ud til, at materialet, som gardinerne er syet af, er irrelevant, er det faktisk det modsatte. Moderne gardiner er syet af mange forskellige materialer. Tyl og lette gardiner vil se meget friske og lette ud, gardiner syet af tung jacquard vil få stuearrangementet til at se meget tungere ud. Det er også værd at huske, at gardiner syet af tæt materiale vil reducere mængden af lys, der kommer ind i stuen, betydeligt. Modeller syet af stoffer, der er for lette, kan være så tynde, at de ikke giver os den rigtige mængde privatliv.

moderne gardiner til stue med balkon

Gardiner til en moderne stue er en integreret del af dens arrangement. Det er ikke værd at opgive dem, bare se efter den rigtige model. Et moderne gardin skal være langt, i hvidt eller dets nuancer. Det er værd at være opmærksom på det materiale, vi ønsker, at gardinet i stuen skal være lavet af. Det kan være let og friskt, eller tungt og begrænse lysstrømmen. Derudover er det værd at huske, at det i en moderne stue ikke er værd at spænde gardinerne op. De ser bedst ud, hvis de hænger frit og ikke er fastgjort med noget.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Hjem