Hvordan afkalker man en vaskemaskine derhjemme?

Hvordan afkalker man en vaskemaskine derhjemme?

Alle, der går op i, at deres tøj er rent, bør også passe på deres vaskemaskine. Det er ikke nok bare at lægge tøjet i tromlen, vaske det og hænge det op. En gang imellem skal du udføre en afkalkningsproces på din vaskemaskine. Du behøver ikke professionelle midler til at gøre dette, da det kan gøres med succes ved hjælp af hjemmemetoder. Find ud af, hvad disse metoder er.

Hvad skal jeg afkalke min vaskemaskine for at sikre, at den holder længere?

Forskellige ting, som gemmer sig i dit hjem,vil fungere godt til at afkalke din vaskemaskine. Disse kan omfatte:

  • bagepulver,
  • citronsyre,
  • eddike,
  • eller endda en særlig pasta, som du meget nemt kan lave.

Husk at læse instruktionerne i detaljer, før du udfører denne opgave. Det er vigtigt, fordi det kan ske, at den metode, du vælger, ikke er anbefalet til dit apparat.

Hvordan afkalker man sin vaskemaskine med bagepulver?

En fantastisk måde at slippe af med kalken i din automatiske vaskemaskine er ved at bruge bagepulver. Opgaven kræver ikke, at du laver nogen forberedelser. Det eneste, du skal gøre, er at hælde lidt natron i beholderen til vaskepulver eller -væske.

Dernæst indstiller du maskinen til en tom vaskecyklus. Temperaturen er også meget vigtig. Temperaturen skal være 90 grader celsius, da det er den eneste temperatur, der kan fjerne kalk og snavs, som har samlet sig i vaskemaskinen.

sådan afkalker du en vaskemaskine med bagepulver

Hvordan afkalker jeg min vaskemaskine med citronsyre?

Et andet produkt, der kan hjælpe dig med at slippe af med kalkaflejringerne i din vaskemaskine, er den ubemærkede citronsyre. Denne teknik giver en virkelig fantastisk effekt. I dette tilfælde er fremgangsmåden den samme som i afsnittet ovenfor. Du hælder 1/3 kop citronsyre i en pulver- eller væskebeholder.

I de næste trin indstiller du den rette temperatur, selvfølgelig 90 grader celsius, og tænder for maskinen uden noget tøj indeni. Når du har gjort dette, vil din vaskemaskine være ren og fri for ubehagelige lugte.

Hvordan renser man en vaskemaskine for kalk med eddike og citronsyre?

Du kan også med held bruge en blanding af eddike og citronsyre til dette formål. Det garanterer virkelig gode resultater, når det kommer til afkalkning af din vaskemaskine. Desuden er et sådant præparat ekstremt effektivt, da det vil hjælpe med at slippe af med kalk, som er særligt vanskeligt at fjerne.

hvordan man afkalker en vaskemaskine

Denne gang hælder du ikke ca. 2 liter eddike i pulverbeholderen, men i tromlen og to pakker citronsyre. Det er også vigtigt at indstille programmet til den højest mulige temperatur. Det er normalt 90 grader celsius.

Hvordan afkalker jeg min vaskemaskine med et præparat lavet af bagepulver og eddike?

De ovennævnte produkter kan også bruges i en anden konfiguration, nemlig til at kombinere eddike og bagepulver. Det giver dig en pasta med exceptionelle rengøringsegenskaber. Påfør pastaen på de beskidte områder i vaskemaskinen, og lad den sidde i et par timer. Bagefter skal du blot tørre disse områder af med en fugtig klud og derefter tørre dem af med et stykke køkkenrulle. Din vaskemaskine vil være ren og velforberedt til næste trin.

sådan afkalker du en vaskemaskine med eddike

Hvor ofte skal jeg afkalke min vaskemaskine?

Husk at udføre afkalkningsprocessen mindst en gang om måneden, uanset hvilken metode du vælger. Det vil give dit apparat maksimal beskyttelse mod svampe- og skimmelvækst. Desuden vil du gøre din vaskemaskine mindre modtagelig over for skader og forskellige former for funktionsfejl. Hver af disse metoder giver et fremragende resultat og håndterer perfekt aflejringer såvel som ubehagelige lugte.

Det er også vigtigt, at der ikke så let dannes kalk i vaskemaskinen. Disse metoder har også den fordel, at man sparer penge, da man ikke behøver at købe specialprodukter. De artikler, du finder i dit køkkenskab, er tilstrækkelige. Desuden er selve afkalkningsprocessen nem, hurtig og oven i købet behagelig. Hvad mere kan man ønske sig?

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Hjem