Hvordan får man gardiner til at se smukke ud? Trendy ideer

Hvordan får man gardiner til at se smukke ud? Trendy ideer

Velvalgte gardiner kan varme ethvert rum op. Hvis vi arrangerer dem rigtigt, bliver de ikke kun et element, der dækker det, vi har i vores lejlighed, men også en vinduesdekoration. Der findes meget tilbehør på markedet til gardiner: clips, beslag, klemmer osv., som, hvis de bruges rigtigt, vil give vores rum karakter. Det er også meget vigtigt at vælge de rigtige gardiner, der findes mange forskellige modeller på markedet, så alle kan vælge noget for sig selv.

Kan alle gardiner hænges op?

Når man leder efter ideer til gardiner, støder man som regel på forslag til sarte gardiner. Vi kan også hænge gardiner op, der er lavet af stivere eller tykkere materialer. Det vigtige er, hvilken slags polstring det skal være, og hvad vi vil bruge til gardinerne. Selvfølgelig er sarte stoffer som organtine eller voile lettere at style, men vi skal ikke være bange for at hænge gardiner op eller gardiner lavet af velour, for eksempel.

Hvordan styler jeg gardiner i køkkenet?

Når du vil hænge gardiner op i køkkenet, kan du overveje at bruge en perlekæde. Når man tager rummets specifikationer i betragtning, har denne type opsætning flere fordele:

  • perlerne er meget nemme at holde rene,
  • perleholderen er velegnet til sarte hvide gardiner
  • perlebesatte gardinstropper er meget slående.
sådan sætter du gardiner op i køkkenet

Hvordan sætter man gardiner op i stuen?

Når du vil perle dine stuegardiner op, kan du faktisk bruge en hel række ideer og stilarter. Afhængigt af rummets stil kan gardinerne foldes, sættes op, deles i to dele, bindes op og så videre. Gardinskinnerne vil også være et dekorativt element, så det er vigtigt, at de matcher gardinerne og det overordnede design.

Hvad skal man bruge til gardiner – tilbehør

Du behøver ikke at tænke for meget over, hvad du skal bruge til at fastgøre dine gardiner med, da der findes masser af forskellige clips, beslag og gardinklemmer på markedet. Derudover kan vi købe kroge, bånd og tape. Det hele afhænger i virkeligheden af din fantasi og stilen i rummet. Gardinclips er et dekorativt element i stuen eller køkkenet, så fokus bør være på at sikre, at stilen matcher resten af rummet.

hvad skal man bruge til gardiner?

Hvordan sætter jeg gardiner af voile fast?

Som udgangspunkt behøver du ikke tænke så meget over, hvordan du sætter dine voilégardiner op. Voile er et meget yndefuldt materiale, som er let at arrangere og ser godt ud på vinduerne. Det er dog værd at udforske interessante ideer til opdateringer.

En meget god idé til et gardinarrangement i voile er at binde det op i en kokon uden at fastgøre det til væggen, et sådant arrangement fungerer godt til gulvlængde gardiner og dem op til vindueskarmen. En sådan opsætning af gardinerne kan gøres med et enkelt gardin på et lille vindue eller med tre gardiner på et vindue med tre lys. Det ser rigtig godt ud, når det midterste gardin er kortere end de andre.

En anden interessant idé til polstring af voilégardiner er at sætte dem fast på væggen. For at gøre dette skal du bruge to dele af gardinet, der hænger på hver side af vinduet. Overlap dem midt på glasset, og fastgør dem til væggen ved hjælp af kroge.

sådan laver du gardiner af voile

Hvordan kan makaroni-gardiner arrangeres moderigtigt?

Makaroner er gardiner lavet af løsthængende snore, som er sat sammen i toppen med dekorativt stof. Hvordan fastgør man makaronigardiner på en moderigtig måde? Du skal blot købe dekorative beslag eller klemmer og dele gardinet i to og sætte det fast i siderne. Det er ikke svært at hænge gardinerne op – makaroner. Du kan også købe farvede perler og væve dem sammen til enkelte tråde eller simpelthen binde gardinerne sammen i en stor løs knude. Men pas på, at du ikke vikler dem sammen, da det kan være tidskrævende selv at vikle dem ud.

Bind gardinerne med et strømpebånd af stof

Hvis du vil bruge et stofstrømpebånd til at binde dine gardiner op med, skal du sørge for, at det matcher gardinernes farve. Det betyder selvfølgelig ikke, at det skal være i samme farve. Det er værd at vælge en kontrastfuld kombination – sort med hvid, sort med rød, rød med hvid, men farverne skal matche indretningen. Hvis vi er bange for dristige løsninger, er det værd at vælge klassisk hvid.

Sammenfattende er der masser af forskellige ideer til gardinbetræk, såvel som masser af forskellige gardinbetræk. Det er dog værd at matche vores gardinopdateringer til rummets styling. Tænk på vinduet som en del af rummets design.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Hjem