Hvordan hænger man gardiner op, og hvad skal man hænge gardiner op på?

Hvordan hænger man gardiner op, og hvad skal man hænge gardiner op på?

Gardiner er blevet en slags integreret del af ethvert interiør. Uanset om det er i stuen, køkkenet eller bare i soveværelset, føles det mere behageligt, når et stykke stof hænger på vinduerne for at adskille beboerne fra nysgerrige blikke eller endda fra solens varme stråler. Spørgsmålet er dog, hvordan man hænger gardiner korrekt op? Hvor skal man begynde? Og hvilke løsninger vil fungere bedst til dine egne fire hjørner?

Hvorfor er det vigtigt at vide, hvordan man hænger gardiner op?

Som nævnt i indledningen har hængende gardiner en række positive egenskaber, som gør det svært at forestille sig et interiør uden dem. Først og fremmest giver de en vis grad af privatliv, hvilket alle nok har brug for fra tid til anden. Endnu vigtigere er det dog, at deres hovedformål er at blive hele rummets dekoration. Korrekt hængte gardiner fanger øjet med deres elegante udseende og supplerer rummets indretning perfekt. Nogle gange kan de endda give det en helt anden karakter!

Hvor skal gardinerne hænge?

Der ermange måder at hænge gardiner op på. Men før du går i gang med hele processen, er det værd at vide, hvad du egentlig kan hænge sådan en dekoration på. Den mest almindelige måde er at hænge gardiner på:

  • gardinstang,
  • loftskinne.

I den forbindelse er det værd at huske på to ret vigtige elementer, som, hvis de ikke tages i betragtning på forhånd, kan gøre hele processen vanskelig eller endda umulig. For det første, før man køber eller vælger et nyt gardin, er det vigtigt at huske, at det skal være lidt længere end selve gardinstangen. Det gælder især, hvis man er glad for den fine, krøllede effekt af det hængende stof.

sådan hænger du gardiner op

For det andet, hvis hjemmet har en mere moderne løsning i stedet for en gardinstang – de førnævnte loftskinner – er det vigtigt at huske, at ikke alle typer gardiner kan hænges på dem. Det kan kun lade sig gøre med dem, der har et indsyet rynkebånd.

De mest populære metoder til ophængning af gardiner

Nu hvor du ved, hvilke elementer der er værd at huske på, når du køber et gardin, kan du gå videre til næste trin. Når det kommer til den sidste del af opgaven, viser det sig, at mange mennesker har et problem med det. De spørger sig selv: Hvordan hænger jeg gardinerne op, eller hvad er de bedste måder at gøre det på?

Flere metoder skiller sig ud. Her er nogle eksempler på dem:

  • hængende gardiner på tape,
  • hænge gardiner på kroge eller knager,
  • hænge gardiner op på øskner eller bøjler.

Men hvilken af disse metoder er den nemmeste, og hvilken giver det bedste resultat? Find selv ud af det.

Hængende gardiner med øskner

Træ- eller metalringene i toppen af gardinet, de såkaldte øskner, gør hele processen meget lettere. I modsætning til gammeldags beslag behøver du ikke selv at måle længden af øsknerne, for producenterne har allerede gjort denne del af arbejdet. Så hvordan hænger man gardiner op på øskner? Det er en leg. Det eneste, du skal gøre, er at hægte alle ringene på gardinstangen og derefter strække gardinet på tværs af stangens længde. Det tager bogstaveligt talt ikke mere end et par minutter!

hvad skal gardinerne hænge på?

Hængende gardiner på tape

I dag er en stadig mere almindelig, men også praktisk løsning de såkaldte systembånd. Det er dele af stoffet, der er syet ind i gardinet, og som ikke kun gør det muligt at hænge gardinet effektivt over vinduet, men også at placere gardinet dekorativt og bølgende. Effekten er virkelig beundringsværdig og kræver ikke den store indsats. Men når man beslutter sig for at hænge gardiner på bånd, må man ikke glemme, at selve gardinets bredde skal være mindst dobbelt så bred som det indsyede foldebånd.

Hængende gardiner med kroge

Dette er en gammel metode og helt sikkert en af de mere trættende. Det skyldes, at den, der hænger gardinerne op, skal stå i lang tid med armene oppe, hvilket belaster musklerne og medfører generel træthed. Især fordi aktiviteten nogle gange skal gentages flere gange for at opnå et tilfredsstillende resultat.

sådan hænger du gardiner på frøerne

Ikke desto mindre er der stadig mange, der bevidst vælger at hænge deres gardiner på kroge. Selve processen er ikke så vanskelig, som den er trættende. For at gøre slutresultatet pænt vælger nogle dekorative kroge med spænder, som er lavet til at ligne for eksempel krystaller. Sådanne kroge giver også mulighed for forskellige stilarter af hængende gardiner. De kan både være krøllede og helt lige. Det værdsættes især af dem, der er krævende, og som sætter pris på problemfrie løsninger.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Hjem