Hvordan krøller man gardiner med og uden tape?

Hvordan krøller man gardiner med og uden tape?

Et smukt og interessant vinduesarrangement er enhver kvindes stolthed. Korrekt hængte gardiner er den perfekte tilføjelse til ethvert rum. Men det er de færreste, der ved, hvordan man folder stoffet, så det ser flot ud. Hvis du vil skabe det perfekte supplement til dit interiør, skal du først finde ud af, hvordan du gør dem fantastiske.

Enhver dame i huset ønsker, at hendes gardiner skal være unikke, så hun forsøger at sikre sig, at de har den rigtige foldning, så de ser godt ud. Her er nogle tips til at skabe et elegant vinduesarrangement.

Hvordan folder man gardiner med tape trin for trin?

I dag bruges forskellige stilarter til vinduesdekoration, fra klassisk til moderne. Men hvad er hemmeligheden bag at lave en sådan dekoration ordentligt, så den lever op til husstandens forventninger? Løsningen er en vellavet gardinfold. Hvordan stoffet er arrangeret, afhænger af, hvilken type tape der bruges. De vil hver især arrangere folderne forskelligt, og selv på det samme stof kan de skabe et forskelligt look. Arrangementet afhænger også af vinduets størrelse og interiørets karakter. Det er også vigtigt at huske at købe den rigtige bredde stof, så vil du være i stand til at få det, du drømmer om.

Sådan krøller du gardiner på tape

Det er vigtigt at tænke over, hvordan man krøller gardinerne på båndet først, da slutresultatet afhænger af dette. Her er trinene til at hænge dine gardiner ordentligt op:

  • bind to snore på den ene side af stoffet, så de danner en knude,
  • krøl stoffet, indtil folderne giver den ønskede effekt,
  • til sidst, på den anden side af vinduesdekorationen, bindes de resterende to snore fast.

Ved at gøre det på denne måde sikrer du, at gardinet ser rigtigt ud på gardinstangen og desuden skaber en dejlig atmosfære.

Hvad er nogle andre måder at folde gardiner på?

Ud over den førnævnte metode til at lave folder på båndet, er der fire mere effektive folder. For at lave dem skal du være godt forberedt, da alt afhænger af stoftypen, om det har mønstre, og hvad interiørets karakter er.

Sådan krøller man gardiner

Yderligere måder til moderne gardinfoldning er:

  • på bølgebånd, dette er en ny måde, der kræver brug af en passende skinnegardinstang, og fordelen er, at fanerne forbliver i deres form, selv når de bevæger sig,
  • på øskner, som fortrinsvis kan bruges på en rørgardinskinne,
  • på modfolden, og det betyder, at fligene gøres permanente, og selv efter vask vil deres position ikke ændre sig,
  • på bøjler, hvilket indebærer at sy dem ind i gardinet, men det er den mindst populære måde på grund af den utilstrækkelige tilpasning af stoffet.

Hvilken metode du bruger, vil påvirke udseendet, og hvordan stoffet fungerer i brug.

Hvor meget rynkeforhæng skal man bruge for at få det til at ligge godt?

Når man vælger stof, skal man sørge for, at det hverken er for langt eller for kort. Det er også vigtigt at beslutte, om det f.eks. skal være til vindueskarmen eller til gulvet. Men når problemet er, hvor meget gardin der skal være pr. fold, bør man starte med at måle gardinstangens bredde. Med dobbelte overlapninger skal du gange målet med to.

Men hvis stoffet skal krølles mere, skal du gange med 2,5 eller endda 3, afhængigt af hvilke folder du ønsker. Det er også vigtigt at medregne de sider, der skal sys til for at udjævne gardinet.

Hvor mange gardiner skal foldes?

Som du kan se, er valget af stof, de rigtige mål og en god fold nøglen til et elegant vindue og dermed interiør. At lave et monteret gardin er hårdt arbejde, som kan overlades til en syerske. Hvis du følger alle disse trin, vil det sikre, at enhver husmor er glad og smilende, og et godt lavet gardin vil holde i mange år.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Hjem