Hvordan rengør jeg min vaskemaskine med hjemmelavede metoder?

Hvordan rengør jeg min vaskemaskine med hjemmelavede metoder?

Hvordan gør man en vaskemaskine ren? Det er en sætning, der er blevet sagt i mange hjem i de seneste dage. Efter at have lagt vasketøjet til tørre på altaner og i baggårde har mange mennesker indset, at den ubehagelige lugt af deres vasketøj måske ikke skyldes, at det har tørret for længe indendørs. Den sandsynlige årsag til, at vasketøjet ikke lugter eller lugter dårligt på trods af brugen af skyllevæske, kan være en beskidt vaskemaskine. Løsningen på dette problem er hjemmemedicin til rengøring af din vaskemaskine.

Hvordan gør jeg min vaskemaskine ren?

Du kan rengøre din vaskemaskine enten med køkkenvaskemidler som eddike, soda eller citron, eller du kan bruge et professionelt vaskemaskine-rengøringsmiddel. Til rengøringen skal du bruge mindst 2 mikrofiberklude, en tør og en fugtig, en tandbørste, ørepropper, opvaskemiddel og en skål.

Nu hvor du ved, hvad du skal bruge for at rengøre vaskemaskinen, er det værd at overveje, hvordan du rengør vaskemaskinen indefra. Til at begynde med er det værd at fjerne kassetten fra vaskemaskinen og placere den i en skål med vand og eddike. Det næste skridt er at lægge en klud i blød i blandingen af vand og eddike og placere den på det sted, hvor kassetten blev fjernet. Det er også en god idé at hælde vandet ud af filtertanken, fjerne eventuelle rester og faste stoffer fra det, skylle det og lægge det i skålen, hvor kassetten er placeret.

hvad skal man rengøre vaskemaskinen med?

Fortsæt derefter med at rengøre filterområdet med en fugtig klud, fjern kluden fra kassetteområdet, og rengør området grundigt med en tandbørste. Herefter tørres elementet af med en tør klud. Det næste trin er at rengøre og tørre kassetten og filteret og sætte dem tilbage på plads, så du sikrer dig, at filteret er godt lukket.

Hvordan renser jeg min vaskemaskine med eddike?

Vaskemaskineeddike erfantastisk til at reng øre de dele af vaskemaskinen, hvor der dannes kalk, hovedsageligt kassetten, kassetteindløbet og vaskemaskinens dør. Mindre snavs kan rengøres med en klud opvredet i vand og eddike. Ved sværere pletter er det en god idé at lave en grødomslag af en klud, der er vædet med denne blanding, og lade den sidde på pletten i flere minutter.

Eddike kan også være svaret på spørgsmålet om, hvordan man rengør vaskemaskinens tromle. Det er en god idé at hælde et glas eddike i væskerummet i kassetten under det sidste trin i rengøringen af vaskemaskinen, som vil blive beskrevet nedenfor. Når du rengør, skal du være forsigtig med at rengøre vaskemaskinen med eddike, især inden for flangen, gummiet kan reagere negativt med det og miste sine elastiske egenskaber.

sådan rengør du en vaskemaskine derhjemme

Hvordan rengør man en vaskemaskine med bagepulver?

Hvis du vil rengøre din vaskemaskine med bagepulver, skal du hælde det på pulverpladsen og køre vaskeprogrammet ved 90 grader, mens du lader vaskemaskinen være tom. Takket være natronens egenskaber kan du fjerne lugt og kalk fra vaskemaskinen på denne måde. Til større pletter kan du bruge en pasta af eddike og soda ved at blande 10 spiseskefulde eddike og en pakke soda. Påfør pastaen på snavset i nogle ti minutter, og vask det af bagefter med en klud dyppet i vand.

Hvordan renser jeg gummiet i vaskemaskinen?

Hjemmemedicin til rengøring af vaskemaskinen omfatter også rengøring af vaskemaskinensgummidele – inklusive kraven. Til det kan du bruge en blød klud med en dråbe opvaskemiddel, som gør det lettere at rengøre og glide på elementet. Når du rengør kraven, er det vigtigt at huske, at den også har indvendige komponenter, som vi ofte ikke ser ved første øjekast.

sådan rengør du en vaskemaskine indefra

For at rengøre indersiden af flangen skal du flytte flangen væk fra tromlen og langsomt tørre den af med en klud. Du kan rengøre de mindre tilgængelige dele ved at bruge ørepinde dyppet i vand, som takket være deres størrelse giver dig mulighed for at nå de mindste kroge og hjørner af apparatet.

Hvordan rengør jeg en topbetjent vaskemaskine?

Rengøring af en topbetjent vaskemaskine er ikke anderledes end enhver anden vaskemaskine, disse modeller skal også have filteret og vaskemiddelkassetten rengjort og derefter køre en tom vaskecyklus for at rengøre tromlen i vaskemaskinen grundigt. Oplysninger om, hvordan man fjerner kassetten i vaskemaskiner med denne påfyldningsmetode, kan findes i brugsanvisningen til de specifikke apparater – de kan normalt skubbes ud.

Hvordan rengør jeg min vaskemaskine med en opvasketablet?

Når man skal vælge, hvad man skal rengøre vaskemaskinen med indvendigt, er det værd at satse på opvasketabletter eller kapsler til vaskemaskine. Dette er det sidste trin i rengøringen af vaskemaskinen. Når alt er på plads, lægger du 2 opvaske- eller vaskemaskinekapsler i vaskemaskinen og indstiller et vaskeprogram på ca. 2 timer ved en temperatur på ca. 90 grader.

Når programmet er slut, skal du lade vaskemaskinen stå åben med kassetten skubbet ud, indtil den er helt tør, og fortsætte på denne måde efter hver vask. Det er sikkert at rengøre din vaskemaskine med en opvasketablet, og det anbefales af serviceteknikere.

sådan rengør du en vaskemaskinetromle

Sådan rengøres en vaskemaskine derhjemme – trin for trin

  1. fjern skuffen og filteret fra vaskemaskinen, og læg dem i blød i en skål med varmt vand og eddike
  2. rengør området, hvor filteret og skuffen normalt er placeret, med en blød klud dyppet i vand eller en pasta lavet af soda og eddike
  3. tør det rengjorte område med en tør klud
  4. placere filteret og skuffen tilbage på deres rette plads
  5. rengøre gummiet (kraven) med en klud og opvaskemiddel
  6. køre vaskeprogrammet på 90 grader i en tom vaskemaskine ved hjælp af en opvasketablet, soda og eddike eller rengøringsmidler til vaskemaskiner
Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Hjem