Hvordan rengør man gryden fra bunden?

Hvordan rengør man gryden fra bunden?

Uanset om du har en lerpande, en støbejernspande, en keramikpande eller en teflonpande, vil de alle blive beskidte. Mange glemmer, at det er pandens underside, der udsættes for varme eller, i tilfælde af gaskomfurer, flammer, som kan beskadige den. Hvordan kan man rengøre undersiden af gryden? I den følgende artikel vil vi fortælle dig, hvordan du slipper af med snavs fra gryden.

Sådan renser du en gryde nedefra – husråd

Rengøring af bunden af gryden kan virke tidskrævende og svært. Ikke desto mindre er det umagen værd at lægge lidt arbejde i det, så kogegrejet kan genvinde sit tidligere udseende og tjene os i mange år fremover. Især fordi vi ikke behøver at lede efter specialprodukter i butikken. En fastbrændt gryde fra undersiden kan rengøres effektivt med almindelige produkter, vi har derhjemme – opvaskemiddel, eddike eller bagepulver.

sådan renser du en brændt pande nedefra

Aluminiumsfolie kan bruges i rengøringsprocessen. Det er nok at lave en kugle ud af det. Denne type rengøringsmiddel vil være effektivt til at fjerne snavs, men det vil ikke ridse overfladen. Vi kan uden tvivl også bruge kemiske rengøringsmidler. Men af hensyn til vores helbred (de kan irritere huden) samt miljøet og budgettet er det værd at prøve hjemmelavede måder at rengøre bunden af gryden på.

Brændt grydebund – bagepulver

En af de mange anvendelsesmuligheder for bagepulver kan være at bruge det, hvis man vil bekæmpe forbrændinger. Det er et mildt ætsende stof, så det vil fungere godt som rengøringsmiddel. Bagepulver er alkalisk, så det er meget velegnet til at fjerne forurenende stoffer som voks, maling, olie, fedt og andet vanskeligt snavs.

Hvordan renser jeg en fastbrændt gryde nedefra med bagepulver?

En rengøringsmetode er at lave en særlig pasta af bagepulver. Det er nok at blande det med vand, så der kan dannes en ret tyk blanding. Du kan også tilsætte et par dråber opvaskemiddel for at opløse fedtet. Denne pasta skal spredes på bunden af gryden og stå i et par timer. Herefter skal den brændte bund skrubbes med en skuresvamp, en blød børste eller et rengøringsmiddel lavet af aluminiumsfolie, og derefter skal overfladen rengøres med vand blandet med opvaskemiddel.

hvordan man rengør pander fra bunden husråd

Hvis man ønsker, at en pasta lavet af soda skal have skrubbende egenskaber, er det tilstrækkeligt at tilsætte bordsalt til den. Det vil så fungere som en rengøringsmælk, som kan købes i butikker.

Brændt gryde nedefra – eddike

Eddike er et andet produkt, som alle har derhjemme, og det kan bruges som et miljøvenligt middel til at rense forbrændinger på bunden af gryden. Det har en sur reaktion og fjerner derfor kalkaflejringer, rust eller sæbeskum meget godt.

sådan renser du brændte grydebunde

Eddike kan bruges til at rengøre undersiden af gryden, da snavs der ikke kun er fedt. Det kan dog ikke bruges på den emaljerede overflade, da det kan anløbe den. Ikke desto mindre fjerner det hurtigt snavs fra stål- eller aluminiumspander.

Hvordan renser jeg en brændt pande nedefra med eddike?

Du kan rengøre en snavset pande med en opløsning af eddike og vand eller med eddike alene. Du skal blot hælde det i en skål eller vask og lægge bunden af panden i blød i det. Du kan også bruge en blanding af vand og eddike (to teskefulde eddike til et halvt glas vand) og rengøre den brændte pande med en kugle lavet af aluminiumsfolie, en børste eller en svamp. Soda og eddike til rengøring bruges ret ofte.

sådan vasker du pander op fra bunden

Det er værd at huske på en populær opskrift på et hjemmemiddel, der kombinerer begge stoffer. Der er en vis tro på, at det viser meget gode rengøringsegenskaber på grund af det faktum, at det skummer stærkt. Faktisk vil sur eddike og alkalisk soda, når de blandes og reagerer kemisk, give os natriumacetat, kuldioxid og vand. Resultatet er et stof, der er mindre effektivt til at fjerne snavs end eddike og sodavand hver for sig.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Hjem