Hvordan rengør man sin vaskemaskine med eddike og bagepulver?

Hvordan rengør man sin vaskemaskine med eddike og bagepulver?

Rengøring af vaskemaskinen bør være en del af enhver husmors rutine; hvis udstyret skal holde i lang tid, skal det plejes ordentligt. Kvaliteten og effektiviteten af vasken afhænger af denne aktivitet. Hvis du ignorerer korrekt rengøring af din vaskemaskine, kan der opbygges kalk og svamp, hvilket betyder, at alt dit vasketøj kan lugte ubehageligt, og din vaskemaskine kan bryde sammen. Der findes mange specifikke måder at rengøre vaskemaskinen på i butikkerne, men det er de hjemmelavede måder, der er de mest elskede og mest brugte. Den bedste hjemmelavede måde er at rengøre din vaskemaskine med eddike og bagepulver.

Hvorfor skal du rengøre din vaskemaskine regelmæssigt?

Skimmelsvamp, kalk og snavs sætter sig hele tiden på de mekaniske dele af din vaskemaskine. Det er ikke overraskende, da vaskemaskinen bruger store mængder vand og vaskemiddel, som tilsammen giver netop denne effekt. Ofte er der også en dårlig lugt i vaskemaskinen, og det er her, den skal rengøres. Det er en god idé at lade lågen stå åben efter hver vaskecyklus, så den har en chance for at tørre.

sådan rengør du en vaskemaskine med eddike

Det beskytter vores helbred og vores husholdningsapparater. Hvis du ikke gør din vaskemaskine ren, kan du beskadige nogle af dens komponenter. Det er vigtigt at huske på filtrene. De kan blive tilstoppet af hår fra husstanden, kæledyr og andre småting. Filtrene skal rengøres mindst en gang om måneden.

Hvordan renser jeg min vaskemaskine med eddike?

Eddike er en af de billigste fødevarer, som er perfekt til rengøring af husholdningsapparater. Det har en ret stærk lugt, men det er fremragende til at håndtere kalk, der opbygges i det hydrostatiske system. Eddike sørger for det korrekte vandtryk ved at fjerne kalk fra rørene og fra varmelegemet. Kalk kan også give en støjende vaskemaskine, og derfor er det vigtigt at fjerne det.

Hvordan renser jeg min vaskemaskine med eddike? Hvor skal jeg putte eddiken i vaskemaskinen? Det er enkelt – bare et ufuldstændigt glas eddike hældt i pulverskuffen. Tænd for vaskecyklussen på 90 grader celsius, og tromlen skal være tom.

sådan rengør du en vaskemaskine med eddike

Fordele ved at rengøre din vaskemaskine med eddike

  • Eddike har afkalkningsegenskaber.
  • Den tager sig af vaskemaskinens indre komponenter som f.eks. varmelegemet.
  • Det dræber svampe og skimmel.

Hvordan renser man sin vaskemaskine med bagepulver?

Hjemmemedicin er det bedste, og som du ved, har bagepulver mange anvendelser, det bruges til mere end bare bagning. Enhver husmor ved, at det er fantastisk til rengøring takket være dets kaustiske egenskaber, og det er også fantastisk til rengøring af vaskemaskinen. Det er nemt og billigt at rengøre vaskemaskinen med bagepulver. Soda absorberer ubehagelige lugte og neutraliserer syrer. Dets unikke egenskaber efterlader din vaskemaskine velduftende og ren.

Hvordan rengør man en vaskemaskine med bagepulver? Fyld vaskemiddelbeholderen til ¾ af dens kapacitet, og tænd derefter for vaskecyklussen på 90 grader. Det samme som med eddike. Hvis vaskemaskinen rengøres systematisk på denne måde, vil det give den en lang levetid.

sådan rengør du en vaskemaskine med bagepulver

Fordele ved at rengøre din vaskemaskine med bagepulver

  • Efterlader en frisk duft inde i tromlen
  • Dræber svampe og bakterier
  • Plejer indersiden af vaskemaskinen
  • Har en ætsende effekt
  • Lave omkostninger ved rengøring

Hvis du tager skridtet videre, kan du kombinere disse to ingredienser og gøre dobbeltarbejde på en beskidt vaskemaskine. Kombinationen af disse ingredienser vil på samme tid virke på kalkaflejringer og fjerne ubehagelige lugte. Vaskemaskinen bliver desinficeret og holder længere.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Hjem