Hvordan renser jeg filteret i min vaskemaskine? Hvor er det, og hvordan åbner jeg det?

Hvordan renser jeg filteret i min vaskemaskine? Hvor er det, og hvordan åbner jeg det?

Den vigtigste opgave for vaskemaskinens filter er at tilbageholde de urenheder, der kommer ind i vandet, når man vasker. Hvis det er beskadiget eller for snavset, kan vandet løbe tilbage, tilstoppe afløbet eller beskadige afløbspumpen. Det er afgørende for vaskemaskinens funktion, at du passer på filteret. Det påvirker maskinens levetid og kvaliteten af vasketøjet. Derfor er det vigtigt at rengøre det regelmæssigt.

Hvor sidder vaskemaskinens filter?

Mange uerfarne mennesker undrer sig ofte over, hvor vaskemaskinens filter er placeret, og hvordan man fjerner det effektivt. Vaskemaskinens filter er normalt placeret helt nede foran på maskinen. Som regel påvirkes deres placering ikke af, om vaskemaskinen traditionelt er frontbetjent eller topbetjent. Derudover er der placeret et firkantet eller rektangulært plastikstykke, hvor filteret er placeret, dvs. en klap, som forsigtigt skal løftes opad.

hvor er filteret i vaskemaskinen?

Nogle topbetjente vaskemaskiner kan have et filter, der er placeret i tromlekarmen. I dette tilfælde er der en fordybning i tromlekarmen med en karakteristisk form, der gør det muligt at løfte det opad. Det er også interessant at bemærke, at klapperne inde i vaskemaskinens tromle desuden er markeret af producenterne med en kontrastfarve, så dette element er svært at overse.

Hvordan fjerner jeg filteret fra vaskemaskinen?

Rengøring af vaskemaskinens filter kræver, at man er dygtig til at fjerne filteret. Det er vigtigt, at du ikke behøver at have kompliceret og avanceret teknisk viden eller professionelt værktøj til denne aktivitet. Det burde derfor ikke være alt for svært.

Det første, du skal gøre, er at afbryde apparatet fra strømkilden. Det er også vigtigt at tømme det vand, der er i vaskemaskinen, grundigt. Hvis du tømmer vaskemaskinen grundigt for vand, undgår du, at badeværelsesgulvet og nogle gange endda dele af lejligheden bliver oversvømmet.

sådan fjerner du filteret fra en vaskemaskine

Åbn derefter dækslet til pumpen, som er placeret i apparatets nederste år på dets højre side. For at beskytte mod eventuelle lækager er det en god idé at placere skålen under dens niveau. Vandet i vaskemaskinens filter kan også gøre gulvet vådt, så det er en god idé at bruge tørre klude eller håndklæder.

Det burde ikke være svært at fjerne eller løsne filteret, men hvis der er hår eller dyrehår i det, er det en god idé forsigtigt at bruge en tang. Det er vigtigt ikke at beskadige enheden. For at fjerne filteret skal du dreje det mod uret.

Hvordan renser jeg vaskemaskinens filter?

Rengøring af vaskemaskinens filter bør starte med en grundig rengøring af elementet for skidt og snavs. Det er en god idé at tage et kig ind og fjerne snavs, der kan blokere pumpen, såsom clips, mønter eller servietter. Rengøring af filteret på en topbetjent vaskemaskine er identisk med rengøring af filteret på en frontbetjent vaskemaskine. De vigtigste trin omfatter:

  • grundig fjernelse af snavs og rester,
  • forberedelse af egnede rengøringsmidler (f.eks. til fjernelse af kalk, der er ophobet på filteret),
  • vask af filteret med rensemælk eller opvaskemiddel (brug f.eks. en tandbørste til dette, da det kan gøres med stor præcision),
  • aftørring fra indersiden af det kammer, hvor filteret skal placeres.
sådan renser du et vaskemaskinefilter

Rengøringen af vaskemaskinens filter afsluttes ved at placere det forsigtigt i vaskemaskinens åbning. For at gøre dette skal du dreje knappen med uret, indtil der mærkes modstand.

Hvor ofte skal jeg rense min vaskemaskines filter?

Der er ikke noget klart og universelt svar på, hvor ofte du skal rengøre dit vaskemaskinefilter. Rengøring af vaskemaskinens filter bør baseres på en individuel vurdering af, hvor ofte du bruger din vaskemaskine, og hvor beskidt det tøj, du putter i vaskemaskinen, er. Men korrekt og omfattende pleje af vaskemaskinen er afgørende for dens levetid. Derfor anbefaler de fleste vaskemaskineproducenter, at man renser filteret mindst en gang om måneden.

hvor ofte skal man rense vaskemaskinens filter?

Nogle gange bliver det nødvendigt at udskifte filteret i vaskemaskinen på grund af overdreven filterslitage. Dette bør især gøres, når der findes revner eller slid på plastdelene. Udskiftning er også nødvendig, når filteret er meget snavset.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Hjem