Hvordan stryger jeg gardiner af voile, polyester og tyl?

Hvordan stryger jeg gardiner af voile, polyester og tyl?

Gardiner er en meget praktisk vinduesdekoration. Ikke alene giver de en følelse af intimitet i din bolig, men de supplerer også hele indretningen perfekt. Attraktive gardiner kan fremkalde en fantastisk atmosfære, da de på subtil vis spreder sollyset, når de hænges op. Før man køber dem, er det dog værd at vide, hvordan man passer på de forskellige typer materiale, de er lavet af. I dag vil vi fortælle dig, hvordan man stryger gardiner af voile, polyester og tyl. Læs videre her.

Strygning af gardiner – hvordan gør man det trin for trin?

Når du leder efter den perfekte model til dine gardiner, er der flere faktorer, du skal overveje:

 • vinduets dimensioner,
 • den ønskede længde på gardinerne,
 • farve og nuance,
 • materialet.

Selvom alle de ovennævnte faktorer er ekstremt vigtige, er det kun den sidste, der er afgørende i forhold til daglig brug. Kort sagt: Før du beslutter dig for en bestemt type gardiner, er det værd at huske på, at de skal friskes op fra tid til anden. Tynde og sarte stoffer kan være problematiske at vaske, men at stryge gardiner kan være en stor udfordring. Du skal dog bare huske et par enkle regler for at klare denne opgave!

Hvordan stryger man voilégardiner?

Lad os starte med materialet, som virker relativt problematisk ved første øjekast. Slør er meget slående, men ekstremt delikat. Af denne grund skal man allerede være særlig forsigtig, når man vasker det. Høje temperaturer og enhver form for friktion er meget uønsket i dette tilfælde. Når man stryger gardiner lavet af voile, bør man også tage højde for dette ved at indstille strygejernet til en relativt lav temperatur. For yderligere at beskytte materialet mod mulig smeltning eller forbrænding anbefales det at stryge gardinet gennem en bomuldsklud.

 • Du kan stryge voile med et traditionelt strygejern, men ved en lavere temperatur.
 • Materialet brænder og skinner let på grund af smeltning af fibrene.
 • Det er værd at stryge gennem en bomuldsklud, som desuden vil beskytte voilen.
sådan stryger man voilégardiner

Hvordan stryger man polyestergardiner?

Kunstige stoffer som polyester er de nemmeste at vedligeholde, da de ikke kræver nogen særlige forholdsregler…. eller endda strygning! Så hvis man gentager spørgsmålet om, hvordan man stryger polyestergardiner, er svaret: slet ikke. Bare hæng dem på gardinstangen, mens de stadig er fugtige, så retter de sig selv ud under deres egen vægt. Af denne grund anbefales polyestergardiner især til travle, travle mennesker, der ønsker stor praktisk anvendelighed. Denne type gardiner sparer tid og giver samtidig et flot slutresultat.

 • Polyestergardiner kræver ikke nogen særlig behandling.
 • De behøver ikke at blive strøget – bare hæng dem på gardinstangen, når de er fugtige.

Hvordan stryger jeg tylgardiner?

Et andet stof, der kan være vanskeligt, er tyl. Dette stof er et af de populære valg på grund af dets luftighed og det faktum, at det ser ekstremt yndefuldt ud på vinduet. Før man stryger tylgardiner, er det dog værd at huske på, at det kan være for risikabelt at bruge et traditionelt strygejern. Det er værd at anskaffe sig et dampstrygejern eller et moderne strygejern, der genererer meget damp. Stryg tylgardinerne, når de allerede er monteret på gardinstangen – denne position gør det muligt for dampstrygejernet (eller dampstrygejernet) at nå ind i alle kroge og hjørner. Husk at holde en sikker afstand mellem maskinen og stoffet.

 • Det er en god idé at stryge tyl i en hængende position.
 • Brug et dampstrygejern eller et strygejern med dampgenerator.
 • Hold apparatet på sikker afstand.
sådan stryger man tylgardiner

Strygning af gardiner – det er nemt!

Hvordan stryger jeg voile-, tyl- og polyestergardiner? Hvert af disse materialer har forskellige egenskaber. Før du køber gardiner, er det derfor vigtigt, at du ikke kun overvejer, hvordan de ser ud, men også hvordan de skal plejes. Når alt kommer til alt, er det et velkendt faktum, at kun pæne, rene og krølfri gardiner er en ægte udsmykning af interiøret. Når du beslutter dig for et bestemt stof, kan du også matche gardintypen til din livsstil.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Hjem