Hvordan syr man voile-, vifte- og panelgardiner?

Hvordan syr man voile-, vifte- og panelgardiner?

Gardiner er en smuk dekoration, der er perfekt til køkkenet, stuen, arbejdsværelset og soveværelset. Det behøver ikke at være svært at sy et elegant gardin selv, hvis man ved, hvordan man håndterer hvert enkelt stof trin for trin. Først skal du vælge det optimale stof, og derefter skal du forberede designet og alt det nødvendige tilbehør. Og hvordan syr man gardiner? Ved at følge denne guide kan enhver skabe stilfulde gardiner til et moderigtigt interiør på ingen tid.

Sådan syr du gardiner – grundlæggende principper

Før du begynder at sy, skal du finde et stof, der har den rette grad af gennemsigtighed. Hvis gardinet skal blokere for udsigten uden for vinduet, kan du vælge voile, jacquard eller satin. På den anden side er stoffer, der lader lyset slippe godt igennem, for eksempel tyl og organza. Disse stoffer kan opføre sig anderledes, når de syes, da de har en anden struktur. Dernæst skal du tænke over, hvordan gardinet skal fastgøres til gardinstangen, og du skal også skaffe det nødvendige tilbehør. Og hvordan syr man så sine gardiner? For at gøre dette er det tilrådeligt at:

  • måle længden på gardinskinnen
  • måle afstanden fra gardinstangen til gulvet
  • træk 1 cm fra den endelige længde

Stoffet skal sys omhyggeligt til, så overlapningerne bliver jævne. Nogle stoffer kan købes med en færdig bund.

Hvordan syr jeg gardiner af voile?

Voile er et ret tæt og glat stof. Derfor kræver det en vis færdighed at sy gardiner af voile. For at gøre det lettere kan du presse stoffet, så lægger det sig bedre og kan sys hurtigere. En vanskeligere opgave vil være at lave fastgørelsessystemet, især til gardiner med øskner. Og hvordan syr man gardiner af voile? Du skal bruge en professionel symaskine, en skræddersaks og syntetisk tråd af god kvalitet. Sømmen skal være jævn og skal være i den rigtige afstand fra kanten. Hvis du vil have det hele til at se slående ud, er det tilrådeligt at rynke stoffet med strenge.

sådan syr du et voilégardin

Hvordan laver jeg viftegardiner?

Viftegardiner ser smukke ud og kan bruges til at dekorere et køkkenvindue. Men hvis det er tilfældet, kan det tage lidt længere tid at sy gardinerne. Og hvordan syr man viftegardiner? Du skal bruge et mønster, hvorfra du tegner den ønskede form. Derefter skal du på symaskinen afslutte siderne af gardinet og lave en æstetisk tiltalende kantning af den udskårne kurve. For at forberede ventilatoren er det værd at bruge et specielt krølletape til gardiner.

Hvordan syr man paneler fra gardiner?

I dag kan du nemt finde interessante ideer til syning af gardinpaneler. For eksempel vil et attraktivt alternativ være en model lavet af paneler. Denne type gardiner passer til moderne interiør og vil gå godt i en rummelig stue. Og hvordan syr man paneler fra gardiner? En sådan konstruktion glider på en skinne og er monteret med velcro. Til at begynde med skal du vælge bredden og antallet af paneler. Stoffet er syet med en overlapning ved hver af dets kanter. Velcroen skal syes øverst på gardinet. Derefter skal du lave en lomme i bunden af panelet for at placere et vægtelement i det, som får det hele til at passe smukt.

sådan syr du panelgardiner

Sådan syr du et gardin – praktiske tips

Når du ved, hvordan man syer panel-, voile- eller viftegardiner, er det tid til at komme i gang med arbejdet. Grundlaget vil være at forberede en veloplyst og ryddelig arbejdsstation. På hvert trin skal du omhyggeligt kontrollere, at alle stykkerne er blevet samlet symmetrisk. Syning af gardiner kræver stor præcision og koncentration. Når du designer gardiner på øskner, skal du lave et jævnt antal huller med ca. 15 cm mellemrum. Et gardin på rynkebånd er enklere at lave. Det er dog værd at huske at krølle stoffet i de rigtige proportioner, så det ligger jævnt.

sådan syr du viftegardiner

At sy gardiner selv kan give dig stor tilfredsstillelse. Det er en god måde at bruge tiden konstruktivt på og spare penge. Når du gør det for første gang, er det tilrådeligt at vælge et enkelt design, der ikke kræver meget arbejde. Stilfulde voilégardiner er et moderigtigt tilbehør, der gør din indretning ekstra hyggelig. Derfor er det værd at vide, hvordan man syr gardiner for at skabe en original dekoration til dit hjem, lejlighed eller kontor.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Hjem