Hvordan klæder man sig på til high school-eksamen? Elegante frisurer til piger

Hvordan klæder man sig på til high school-eksamen? Elegante frisurer til piger

“Tiden er ved at løbe ud, og studentereksamen kommer tættere og tættere på”, lyder det i en kendt sang. Det er sandt, at du skal forberede dig til din afgangseksamen i god tid, og det inkluderer… planlægning af din garderobe. Selvfølgelig tæller viden, men det er også vigtigt at se godt ud. Hvordan ser du godt ud til denne vigtige eksamen?

Påklædning til folkeskolens afgangsprøve – hvad skal du være opmærksom på?

Hvis skolen ikke kræver en bestemt uniform, kan afgangsoutfittet have mange stilarter. Det betyder dog ikke, at du er helt fri til at vælge. Det er vigtigt at huske de grundlæggende regler for at understrege situationens alvor og for at vise respekt for bestyrelsen, lærerne og de andre dimittender. Hvordan skal man klæde sig til sin afgangseksamen for at opfylde dresscode-kravene og stadig føle sig godt tilpas?

  • Påklædningen skal være elegant og formel, men også moderigtig og praktisk.
  • Tøjet skal være rent, pænt og strøget.
  • Det er en god idé at vælge sikre farver: hvid, sort eller marineblå.
  • En nederdel eller kjole til din afgangseksamen må hverken være for kort eller for lang.
  • Tøjet skal fungere sammen, være behageligt og passe i størrelsen.

Et perfekt valgt outfit, planlagt på forhånd, vil fjerne de ekstra bekymringer og holde dit hoved beskæftiget med dine studier. Det vil også gøre det mindre stressende at planlægge, hvordan du skal klæde dig på til dine repetitionseksamener.

sådan klæder du dig på til studentereksamen

Hvordan klæder jeg mig til studentereksamen?

Spørgsmålet om, hvordan man skal se ud under eksamen, er et reelt dilemma for mange unge. Man ved, at det skal være officielt, men hvad betyder det egentlig? Skal man have formelt tøj på – en hvid skjorte og en sort nederdel? Hvordan skal man være klædt til studentereksamen? Det er netop på grund af spørgsmål som disse, at du bør planlægge dit outfit på forhånd.

Naturligvis er en hvid bluse og en sort nederdel klassikerne inden for studentertøj. I dag har tøjindustrien et så bredt udvalg, at et hvidt og sort sæt kan være en ganske attraktiv idé. Et eksamensoutfit kan også bestå af en lys top og mørke bukser, en nederdel med en jakke, en kjole med en blazer og mange andre kombinationer.

Moderskabets eksamenskjole

Den elegante kjole er et outfit, der er tilladt til studentereksamen, og desuden bliver det et stadig mere populært valg for dimittender fra gymnasiet. Ikke underligt, kjolen er feminin, stemningsskabende og selvtillidsfremmende. Den sorte dimissionskjole kan være en klassisk, lige model, såvel som en trendy version med seler. I sidstnævnte tilfælde passer den godt til en hvid skjorte med en stor krave. Bunden kan være let blussende eller endda have en delikat flæse. Den foreskrevne længde på en kjole og nederdel til immatrikulation er maksimalt 5 cm over knæene. En kjole er også svaret på spørgsmålet om, hvordan man klæder sig til baccalaureate-testen.

sådan klæder du dig på til afgangseksamen

Jakkesæt til kvinder til studentereksamen

Det ideelle outfit til studentereksamen vil være et jakkesæt i sort, marineblå eller grafit. Det kan frit ændres, så det matcher forskellige beklædningsgenstande. Jakkesætskjorten kan have et slips og en sløjfe under halsen, men du kan også bære en hvid T-shirt under jakken. Jakkesættet til kvinder til high school-afslutningen handler om stil, klasse og elegance. Det ser godt ud med et par bukser eller et pencilskirt.

sådan klæder du dig på til high school-afslutningen

Styling til studentereksamen med nederdel

En nederdel til afgangseksamen er altid et sikkert valg. Selvfølgelig skal nederdelen være elegant og formel, men du kan godt snige lidt “smag” ind i den. Et skråt snit, flæsekant eller piping giver et formelt, men moderigtigt afgangslook. Nederdelen skal helst være mørk i farven, men grå nuancer er også acceptable. Vælg et ensfarvet materiale, men et diskret print er også tilladt. Sæt nederdelen sammen med en skjortebluse, der er stoppet ned foroven, og brug et bælte som tilbehør.

sådan klæder du dig på til studentereksamen

Hvad skal man have på til den mundtlige eksamen?

“Hvad jeg ikke siger, er “jeg kigger”” – denne sjove sætning kan få en helt ny betydning under den mundtlige eksamen. Hvordan skal du klæde dig til den mundtlige eksamen? Det samme som til den skriftlige eksamen, bare… bedre. Hele garderoben skal i dette tilfælde være “mere”. Mere pænt, mere afdæmpet, med mere opmærksomhed på detaljer. Under den mundtlige baccalaureate er direkte kontakt med komitéen uundgåelig. Dens medlemmer har mulighed for at se på dit tøj, så det skal være upåklageligt.

Tøj til den mundtlige afgangseksamen må ikke være krøllet eller plettet. Vær opmærksom på, at en sort baggrund vil vise pollen og… skæl. Du kan derfor vælge lidt lysere toner og bluser eller jakker med uregelmæssig struktur. Det skal være gennemtænkt, hvordan du klæder dig til din afgangseksamen. Under studentereksamen bør du rydde tankerne for unødvendige ting og fokusere på eksamen. Ekstra bekymring for at se korrekt ud er helt unødvendig.

sådan klæder du dig på til den mundtlige studentereksamen

Hvilke sko skal jeg vælge til studentereksamen?

En piges outfit til studentereksamen omfatter også tilbehør som sko og en håndtaske. De rigtige sko skal først og fremmest være behagelige og praktiske. Du kan blive fristet til at vælge en højere hæl, men den må ikke være for høj. Det er også en god idé at erstatte den med en lille platform, for eksempel med læder eller lakerede pumps.

Kvinders gymnasieafslutningssko skal matche den overordnede stil, være pæne og elegante. Meget moderigtige er sko med spænde eller sløjfe. Mokkasiner, som matcher jakkesættet, er også velkomne. Du kan også bruge ballerinasko eller endda elegante tennissko til din afgangseksamen i maj. Den overordnede styling vil afgøre, hvilke sko der er bedst til studentereksamen.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Mode