Hvordan klæder man sig som vidne i retten? Elegant tøj

Hvordan klæder man sig som vidne i retten? Elegant tøj

Retten er en respekteret og seriøs institution, men også en, som man ikke nødvendigvis har lyst til at have med at gøre. Nogle gange kan du dog blive indkaldt til en høring som vidne. Uanset om du er klar til det eller ej, er sådan en situation normalt forbundet med stress. Mange spørgsmål dukker op i dit hoved, og et af dem er spørgsmålet om udseende. Hvordan klæder man sig passende i retten?

Påklædning til retten som vidne – regler og anbefalede farver

Livet kan overraske, og en sådan overraskelse kan være et besøg i retten som vidne. Det er nyttigt at vide, hvordan man klæder sig i sådan en situation, og at kende de generelle regler for påklædning i retten. Hvordan klæder man sig som vidne i retten? Reglerne for påklædning i retten er ikke klart definerede, men det er en god idé at klæde sig passende på til situationen. I dette tilfælde skal påklædningen formidle institutionens respekt og seriøsitet.

sådan klæder du dig på i retten som vidne

Når du vælger en stil til retten, skal du huske, at både snit og farve betyder noget. Et velsiddende jakkesæt er et godt valg, og en marineblå, grafit- eller askeblå farve understreger autoriteten og indgyder respekt. Sort og hvid er også en god kombination. Et klassisk jakkesæt i disse farver vil give selvtillid og understrege situationens alvor. Blå og beige giver yderligere selvtillid, så en nederdel og jakke i en af disse farver er også en god idé.

Hvordan skal jeg klæde mig i retten som vidne?

Den formelle dresscode har sine egne uskrevne regler, men den giver også en hel del frihed. Når man tænker på, hvordan man skal klæde sig i retten som vidne, bør man først og fremmest huske på de grundlæggende regler.

  • Dit tøj skal være rent, pænt og beskedent, og det samme gælder din frisure og makeup, som skal være i harmoni med hinanden.
  • Formelt og elegant tøj fungerer bedst.
  • Farve og snit skal understrege professionalisme og indgyde selvtillid.
  • Prangende mønstre og farver er ikke passende i retten.
  • Stramt tøj, korte nederdele, dybe udskæringer, dikkedarer, stropper og bluser, der afslører maven, bør undgås.
  • Højhælede stiletter, støvler, der går over knæene, klipklappere og sandaler vil heller ikke vække respekt i retssalen.

Se her: Hvordan klæder man sig i retten?

Nederdel og skjorte til retten

Påklædningtil retten behøver ikke at være forbundet med en jakke, der er knappet op til halsen. Selvfølgelig gør en sådan jakke eller blazer et godt indtryk, men de kan erstattes af en elegant ‘top’. En pæn skjorte parret med en pencil midi-nederdel er en meget elegant kombination.

klæde sig på til retten som vidne

Skjorten kan være hvid eller cremefarvet, med krave, bindebånd eller halv rullekrave. Den skal være tætsiddende, men ikke stram, hvilket også gælder nederdelen. Til en lys skjorte er en sort nederdel ideel, ligesom grå og brune nuancer. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du skal klæde dig i retten som vidne, vil denne stil være et hit.

Kjole med jakke til retssagen

Jakken er en del af jakkesættet, men kan kombineres med andre stilarter og stadig se moderigtig og elegant ud. En let jakke i luftigt stof med lidt bredere skuldre ser godt ud med hørbukser eller en slank nederdel.

En mere skræddersyet jakke vil passe perfekt til strikbukser og en kjole. Sikkert med en kjole? Er en kjole et elegant outfit til hoffet? Ja, forudsat at den er beskeden, pæn og i en dæmpet farve. Den kunne være cremefarvet eller “kaffe med mælk”, hvortil en jakke i en lidt mørkere nuance, marineblå eller sort ville fungere. Hofkjolen kan også være lysegrå, og i så fald skal jakken være i en mørkere grå nuance.

Styling med en smart blazer

Blazeren er en af de ting i garderoben, som giver dig en masse muligheder. Den kan kombineres med meget tøj og passer til mange forskellige stilarter. Til et retsmøde er det en god idé at kombinere jakken med en lignende “underdel”, f.eks. et par cropped stofbukser.

sådan klæder du dig på i retten som vidne

Hvordan klæder jeg mig på til et retsmøde ved at kombinere en jakke med en nederdel? Hvis nederdelen er ensfarvet, kan jakken have et diskret mønster, og omvendt. Det er dog fint, hvis de matcher hinanden i materiale og stil. Nederdelen kan være tætsiddende eller let flagrende med en ideel længde, dvs. under knæet. Den kan have samme farve som jakken eller en lidt anden nuance. En sådan kombination er det mest passende outfit til retten.

Se her: Hvordan klæder man sig på til en skilsmissesag i retten?

Tilbehør til at style til retten som vidne

Når man planlægger, hvordan man klæder sig på til retten som vidne, er det vigtigt at huske på tilbehøret. Smykker skal være delikate og diskrete, for eksempel i form af en kæde og øreringe for at fuldende looket. Et elegant sølvur er en accessory, der altid passer godt til formel styling. En nederdel eller en hofkjole giver dig mulighed for at bære et bredere armbånd, men det er godt, hvis det er almindeligt uden yderligere udsmykninger.

passende påklædning til retten

En håndtaske er også et vigtigt tilbehør, fordi du skal have de nødvendige småting ved hånden. En beskeden kuverttaske eller en posttaske i øko-læder vil være stilfuld og passende til situationen. Fuldend looket med æstetisk tiltalende og behagelige sko som mokkasiner, ballerinaer eller lavhælede pumps.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Mode