Hvordan klæder man sig på til løb om foråret?

Hvordan klæder man sig på til løb om foråret?

Foråret er det ideelle tidspunkt at starte dit løbeeventyr. Det tidlige forår er den tid, hvor temperaturerne udenfor ligger mellem 0 og 10 grader, der er ikke mere sne, vejene er ikke længere isglatte, og dagene er helt sikkert længere end om vinteren. Det er foråret, der er det ideelle tidspunkt at begynde at løbe, hvor de kolde temperaturer er bag os og ikke længere skræmmer os, og de varme er forude. Så hvordan skal du klæde dig på til løb om foråret? Jeg inviterer dig til at læse 😉

Løb om foråret – løbeoutfit

Tøjet til forårsløb består af flere elementer. Det grundlæggende er selvfølgelig de rigtige sko. Hele outfittet skal se ud som følger:

  • løbesko
  • lange leggings eller korte shorts
  • en let jakke eller ærmeløs top eller, på varme dage, en enkel top
  • baseballkasket

Løbesko om foråret

Sko er fundamentet, når man løber. Det er dem, der delvist skal dæmpe det øjeblik, din fod rammer jorden, og derfor er det meget vigtigt at vælge dem. Sko skal være lavet af let og åndbart materiale på en sådan måde, at de tillader luftudveksling. Sålen skal på den anden side have et godt greb i underlaget – den må ikke glide på våde overflader. Om foråret kan der komme hyppige, kortvarige regnskyl, og veje og fortove vil være våde og derfor glatte.

Løbebukser om foråret

Den nederste del af tøjet, når man løber om foråret, er allerede relativt vilkårlig. Ved 10 grader eller mere, hvis du planlægger en intensiv træning, kan du endda bære korte shorts, da kroppen varmes op efter kun ca. 10 minutter, når du løber, og dermed genopretter den termiske komfort. Ved 5 grader eller derunder anbefaler vi derimod lange leggings. De sidder tæt til kroppen og sikrer samtidig tilstrækkelig luftcirkulation.

Hvordan klæder man sig på til løb i det tidlige forår? Løb ved 0 grader

Let jakke eller ærmeløs top

Overdelen er også et vigtigt element. Til foråret foreslår vi to løsninger: en let jakke eller en ærmeløs jakke. En let jakke vil være en god idé på lidt køligere dage, da den vil beskytte dig mod vind og let regn.

En ærmeløs jakke anbefales derimodtil varmere dage. Den vil beskytte brystet mod kulden. Den vil gøre det lettere at opretholde den rette temperatur med en meget god luftcirkulation.

Baseballkasket

Baseballkasketten er lidt af en accessory, men stadig meget vigtig. Det skyldes, at den beskytter hovedet mod vind, regn og sol. Alternativt kan du bære et tørklæde, som også er ideelt til disse roller.

Hvordan klæder jeg mig på til løb i det tidlige forår? Løb ved 5 grader

At løbe ved 5 grader er også en opgave, der kræver mod og passende påklædning. Ved denne temperatur anbefaler jeg på det kraftigste denne påklædning:

  • lette sko, åndbare
  • lange leggings
  • let vind- og vandtæt jakke
  • baseballkasket eller tørklæde

Løbetøj om foråret – hvad skal man være opmærksom på?

Når du vælger dit løbetøj om foråret, er det værd at være opmærksom på, om det tøj, du vælger, har tilstrækkelig luftcirkulation. Hvis tøjet er af et lufttæt materiale, vil vi svede for meget, og vores energi vil være fokuseret på dette element i stedet for at udføre en ordentlig træning.

Forårets løbetøj

Et andet aspekt, man skal være opmærksom på, er materialets pasform til kroppen, og hvor hurtigt det tørrer. Det er vigtigt ikke at blive forstyrret af tøjet, når man løber, så jo bedre pasform – jo bedre. På den anden side er det vigtigt, hvor hurtigt materialet tørrer, da vi producerer store mængder sved, når vi løber. Jo hurtigere materialet tørrer, jo bedre for os. At løbe i en våddragt kan udsætte dig for forkølelse, løbende næse og/eller hoste.

Hvad skal man undgå?

Når vi klæder os på til løb, bør vi undgå at klæde os i “løg”, at tage tøj på, der er lavet af for tykt materiale, eller at tage ting på, der ikke er åndbare. Om foråret er det allerede varmt nok til, at vi ikke behøver at klæde os så tungt på. Det er også vigtigt at huske, at vores krop bliver meget hurtigt varm under en så intensiv træning som løb, og det skal man tage højde for, når man vælger løbetøj. For varmt tøj vil gøre os meget hurtigere trætte og få os til at svede meget hurtigt.

Løb i forårstøj – opsummering

Foråret er det ideelle tidspunkt at starte dit løbeeventyr. Alt, hvad du behøver, er passende tøj i form af lette sko, en jakke, lange leggings eller korte bukser og hovedbeklædning som f.eks. en baseballkasket. Husk, at alt tøj skal have tilstrækkelig cirkulation og sidde ordentligt.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Sport