Hvad er fysioterapi? Hvad består det af?

Hvad er fysioterapi? Hvad består det af?

Med den stigende bevidsthed om, hvor vigtigt det er, at vores kroppe fungerer korrekt, og hvor stor indflydelse bevægelse har på vores helbred, oplever fysioterapi en sand renæssance. Selv nutidens epidemiologiske situation og den stadigt stigende andel af mennesker, der arbejder på afstand, har en enorm indflydelse på den stigende forekomst af vedvarende muskel- og ledsmerter. I sådanne situationer er det bedste valg ofte at gå til en fysioterapeut – men hvad er fysioterapi egentlig?

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapier den medicinske videnskab, der beskæftiger sig med brugen af bevægelse eller varme-, lys- eller elektriskestimuli til at forbedre den fysiske form og lindre konstante smerter. Fysioterapi kan også hjælpe med at forebygge skader, f.eks. hos sportsfolk, eller med at forbedre organernes funktion. Forbind ikke kun fysioterapi med simple øvelser eller massage, da dette ekstremt interessante område inden for medicin tilbyder utallige alternativer til at hjælpe patienter.

fysioterapi eller genoptræning

Blandt de mest populære fysioterapeutiske metoder er:

  • terapeutisk massage – måske den mest populære måde at reducere hævelse og afslappe muskler på. Massage lindrer også genstridige smerter og stimulerer blodcirkulationen betydeligt.
  • varmeterapi – en terapi, der bruger varme i form af kompresser, normalt paraffinomslag, som gør det muligt for blodkarrene at udvide sig og bedre ilte vævene.
  • kryoterapi – også kendt som kuldeterapi, hvor man bruger metoder som ismassage eller kolde omslag. Det er en genial måde at slippe af med hævelse eller smertefuld inflammation.
  • elektroterapi ( elektrisk behandling ) – en procedure, der bruger en strøm med den rigtige frekvens til at reducere alle former for smerter og diskopatier.

For hvem er et besøg hos en fysioterapeut særligt anbefalelsesværdigt?

Fysioterapigiver løsninger på mange tilsyneladende svært behandlelige tilstande, såsom rygsmerter og alle former for sportsskader. Folk med en stillesiddende livsstil og sportsfolk, der dagligt udsættes for forskellige former for knoglebrud og forvridninger, bør være særligt interesserede i fysioterapi. Fysioterapi anbefales også til folk, der ønsker at forbedre deres mobilitet og kondition.

hvad fysioterapi tilbyder

Selv patienter med et alvorligt inkontinensproblem kan regne med støtte fra en specialist – bækkenbundsøvelser er en god løsning for sådanne mennesker. Urogynækologisk fysioterapi, dvs. behandling af tilstande relateret til abnormiteter i bækkenet, kan også hjælpe med ekstremt smertefulde menstruationsperioder og seksuel dysfunktion.

Urogynækologisk fysioterapi – en særlig form for fysioterapi til gravide kvinder

En særligform for fysioterapi, som er relativt ualmindelig, fortjener også særlig opmærksomhed – urogynækologisk fysioterapi. Denne form for fysioterapi beskæftiger sig primært med dysfunktioner i bækkenbunden og håndterer problemer som urininkontinens, bækkensmerter eller blæredysfunktioner.

fysioterapi efter kejsersnit

Det er også en god løsning for kommende mødre, der ønsker at forberede sig godt til fødslen. Efter en detaljeret sygehistorie og postural analyse foretager lægen en grundig undersøgelse af bækkenbunden for at identificere dysfunktioner og vælge et passende sæt øvelser.

Hvor skal man lede efter en fysioterapeut?

På grund af den stigende interesse for fysioterapi findes der fysioterapiklinikker i de fleste større byer, og man kan også finde en fysioterapeut på ambulatorier eller hospitaler. Mange spa-centre tilbyder fysioterapiundervisning, som regel i form af massage.

hvad fysioterapi handler om

Vi kan også bruge internettet til at finde den nærmeste fysioterapiklinik i nærheden af vores hjem på bare et øjeblik. Det nationale register over fysioterapeuter kan være særligt nyttigt, hvor interesserede brugere ikke kun nemt kan søge efter en bestemt fysioterapeut ved hjælp af deres for- eller efternavn, men også udvide deres viden om denne bemærkelsesværdige behandlingsmetode.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Sundhed