Hvad er nærsynethed, og hvad er dens symptomer?

Hvad er nærsynethed, og hvad er dens symptomer?

Myopi er et af de mest diskuterede emner i det 21. århundrede. Det anslås, at omkring 30% af befolkningen på det europæiske kontinent lider af denne sygdom. Det er også et meget stort problem for folk i de asiatiske lande, hvor kun 20 % af den samlede befolkning ikke lider af denne synsnedsættelse. Det er også værd at nævne, at lav og moderat myopi er de mest almindelige, mens høj myopi udgør en meget lille procentdel af de diagnosticerede tilfælde.

Hvad er nærsynethed?

Myopi er en synsnedsættelse, der oftest manifesterer sig i en sløring af objekter længere væk. Som et resultat kan en nærsynet person se meget godt tæt på, men er ude af stand til at se genstande længere væk uden korrekt korrigerede briller.

Men når det kommer til øjets struktur og dets funktion, ligger problemet i øjets struktur. Denne anomali får lysstrålerne til at blive fokuseret foran nethinden i stedet for på den som i et velfungerende øje. Derfor kan receptorerne ikke modtage alle stimuli på den rigtige måde.

symptomer på nærsynethed

De mest almindelige årsager til nærsynethed

Både miljømæssige og genetiske faktorer påvirker udbruddet og udviklingen af denne tilstand. Nogle mennesker er mere tilbøjelige til at få synsproblemer på grund af sygdom. Primært er det selve formen på øjeæblet, der bestemmes af generne. Miljøforhold og udsættelse for lys er også årsager til nærsynethed. Hvis man stirrer for længe på en computerskærm eller læser i svagt lys, kan det få øjeæblet til at ændre form. Med tiden fører dette til forringelse af synet og begyndende nærsynethed. For lidt lys på arbejdet og i hverdagen kan også være et vigtigt aspekt. Det får øjet til at tilpasse sig forholdene, hvilket i det lange løb skader øjets celler og forhindrer det i at fungere normalt under forskellige lysforhold.

Nærsynethed - symptomer og årsager

De mest effektive behandlinger

Efter at have besvaret spørgsmålet om, hvad nærsynethed er, og hvordan det manifesterer sig, så lad os se på behandlingen af det. Uanset hvor langt nærsynetheden er fremskreden, er den eneste effektive behandlingsmetode at bruge briller eller korrigerende linser. Afhængigt af sværhedsgraden af svækkelsen vælger specialisten de rette linser, der præcist retter lysstrålerne mod nethinden og genopretter øjets normale funktion. For mennesker med en særlig alvorlig funktionsnedsættelse er det mere praktisk at bruge linser, der ikke forårsager ubehag, når de bæres om dagen, og som er usynlige.

Mange spekulerer på, om nærsynethed kan helbredes? Svaret på dette spørgsmål er: Ja! Men kun under visse betingelser. Det skyldes, at hvis synsproblemet opdages meget tidligt, kan lasermetoden bruges til at korrigere det. Med denne procedure kan nærsynethed relativt sikkert reduceres eller endda helbredes helt, men det er meget vigtigt, at sygdommen er i et tidligt stadie. Først da er laseren i stand til at korrigere lysets position og receptorernes modtagelse af det.

Behandling af nærsynethed

Forebyggelse er bedre end helbredelse

Synsnedsættelse er meget almindeligt i dagens samfund. Computerarbejde, mangel på naturligt lys eller overdreven tørhed i øjnene er blot nogle af årsagerne til, at vores øjne lider. Det er derfor, det er så vigtigt at passe på dem og gå til regelmæssige synstjek. På den måde opdager vi bekymrende forandringer tidligere og kan effektivt behandle dem eller forhindre, at de bliver værre. Det er meget vigtigt at konsultere en specialist til både undersøgelsen og valget af briller, da det sikrer vores sikkerhed og en effektiv behandling. Det er heller ikke tilrådeligt at spare på medicinen eller bruge erstatninger under behandlingen, da det udgør en stor risiko for helbredet. Hvis vi passer på vores syn, kan vi være sikre på, at det vil tjene os i mange år, og at vi vil være tilfredse med det.

Denne tekst er kun til informationsformål. Husk, at hvis du er i tvivl, bør du søge råd hos en specialist.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Sundhed