Hvordan bærer man en damehat? Hvad passer den til?

Hvordan bærer man en damehat? Hvad passer den til?

Historisk set har hatte effektivt prydet mange kvinders hoveder. De blev båret uanset anledningen og endda uanset årstiden. Som tiden gik, blev hatte til kvinder desværre langsomt gemt væk i bunden af klædeskabet og kom sjældent på kvinders hoveder. Ikke desto mindre er modetrends ekstremt dynamiske og ændrer sig i et svimlende tempo. I øjeblikket kan man observere et fornyet skift mod hatte. Så hvordan bærer man en damehat, og hvad passer den til?

Hvordan bærer man en damehat?

Hvordan damer bærer en damehat, afhænger først og fremmest af typen af hat. Det første, man skal kigge efter, er derfor en fedora-type hat. Det er en damehat lavet af filt med en dekorativ skygge, hvis vigtigste kendetegn er den konkave fold, der løber langs hovedet. Også bemærkelsesværdigt er hattens forside, der krøller lidt nedad, og bagsiden, der tværtimod vender opad.

Sådan vælger du en damehat

Hvad skal man bære en fedora-hat til kvinder med Tidligere var den mest forbundet med mænds tøj, men kvinder er nu blevet glødende fans. Den er et perfekt match til læderjakker og afslappede vinterfrakker. Det er bedst at supplere hverdagens afslappede look med den.

Hvad skal man bruge damehatten til?

Panamahatten til damer er som regel håndvævet af bladene fra en plante, der kun vokser i Sydamerika. Det er derfor en virkelig unik model af hovedbeklædning. Den betragtes normalt som en sommerhat til kvinder og vil passe perfekt til denne type stil. Den kan nemt sammensættes med en let og luftig sommerkjole.

Hvad skal man bruge en damehat til?

Der er intet, der forhindrer dig i også at bruge denne hat som et godt og moderigtigt tilbehør til sommerfestivaler, mens du holder hele stylingen i en boho-stil. Disse hatte er normalt kendetegnet ved en stor skygge samt dekorative bånd bundet rundt om hovedstykket.

Hvilken hat til kort hår?

Damer er helt sikkert klar over, at hatten først og fremmest skal matche den aktuelle frisure. Da stort set enhver hat vil se godt ud på langt hår, er det vigtigt at overveje, hvilken hat til kort hår der vil hjælpe med at opnå det perfekte look.

om hatte er på mode

Damer, der vælger korte frisurer, bør også vælge en damehat uden skygge, såsom de forskellige baretter, der så effektivt supplerer frisurerne hos moderigtige franske damer, samt en damehat med en lille skygge. Hovedpointen er, at disse typer hovedbeklædning effektivt vil fremhæve moderigtige og korte frisurer, samtidig med at de sikrer, at ansigtets proportioner opretholdes.

Hvilken hat til hvilket ansigt?

Glem ikke, at en damehat også skal passe til ansigtets form og træk. Der er normalt fire typer af ansigtsform. Disse er:

  • ovalt ansigt
  • rundt ansigt
  • trekantet ansigt
  • firkantet ansigt

Dem med et ovalt ansigt har flest valgmuligheder, da stort set alle hattemodeller vil passe til disse træk. Men hvilken hat til et rundt ansigt vil hjælpe med at balancere proportionerne lidt? Hvis du har et rundt ansigt, kan du vælge en damehat med en stor skygge, som for eksempel på en smart måde afleder opmærksomheden fra alt for fyldige og fremstående kinder.

hvad en damehat passer til

Til et trekantet ansigt anbefales denne type hat også, da den effektivt vil rette op på ansigtets proportioner ved at gøre det lidt bredere foroven, samtidig med at hagen bliver slankere og ansigtstrækkene blødere. Men hvilken hat til et firkantet ansigt? Dem med firkantede træk bør vælge en lille damehat, helst med en mellemstor skygge. Det vil optisk udjævne de ret fremtrædende kindben og give ansigtet en lidt slankere form. I dette tilfælde er det også tilrådeligt at vælge mørke hatte som en brun damehat eller en hat i sort.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Mode