Hvordan slipper man af med en ligtorn på foden?

Hvordan slipper man af med en ligtorn på foden?

Når vi har dårligt siddende fodtøj på fødderne, opstår der ofte et for stort tryk på hudens overflade. Resultatet er irriterende ligtorne, som er smertefulde, og som vi synes er ubehagelige. I den slags situationer bør vi reagere så hurtigt som muligt. Hvad er ligtorne, og hvilke typer kan vi skelne mellem? Hvordan kan vi bekæmpe dem? Svarene på disse spørgsmål finder du i den følgende artikel, som vi gerne vil anbefale til alle interesserede læsere.

Fodspor – hvad er de, og hvilke typer findes der?

Hvis vi beslutter os for at definere fodaftryk, kan vi konkludere, at de er en vis forsvarsreaktion i huden forårsaget af overdreven friktion eller tryk. Dette fænomen forekommer oftest på fodsålerne, mellem tæerne og også på indersiden af hænderne.

Hvad gør man ved et fodaftryk?

Vi skal dog huske, at ligtorne er noget helt andet end vorter eller blærer. Ligtorne kan opdeles i hård hud og hård hud. Sidstnævnte er mest synlige på fodsålerne og forårsages af dårligt siddende fodtøj. Ligtorne derimod har form som en kegle – de sidder på tæerne, eventuelt mellem tæerne.

Hvordan bekæmper jeg ligtorne?

Ligtorne erbestemt ikke behagelige, så vi bør gøre alt i vores magt for at slippe af med dem. Der er flere løsninger til dette, som vi vil skrive lidt mere om senere i denne artikel. Hvordan slipper jeg af med ligtorne på fødderne?

Afhjælpning af ligtorne på dine fødder – brug gennemprøvede metoder

Undrer du dig over, hvordan man fjerner et fodaftryk? Overvej at købe en speciel salve, som fås på næsten alle apoteker. På det medicinske marked vil du normalt finde præparater, der indeholder salicylsyre eller mælkesyre. Førstnævnte bruges til at opløse det keratiniserede lag i overhuden – det letter peelingen. Det samme gælder for mælkesyre, som blødgør den hornede overhud.

Hvordan fjerner jeg en ligtorn på min fod?

Det er også værd at nævne, at disse to ingredienser har en antibakteriel og svampedræbende effekt, som forhindrer spredningen af visse hudsygdomme. Interessant nok kan nogle salver have en antiinflammatorisk virkning. Den korrekte virkning af en medicinsk salve er kun at påføre den på ligtornen og ikke på den sunde hud. Ellers kan det irritere epidermis og i ekstreme tilfælde forårsage en allergisk reaktion.

Ligtorneplastre – er de effektive?

Hvordan slipper man af med en ligtorn på foden? Svaret på dette spørgsmål er enkelt: Brug plastre. De er som regel gennemvædet af forskellige præparater, der skal blødgøre huden, hvilket gør dem meget lettere at fjerne. Man skal dog huske på, at der findes mange forskellige plastre på markedet, som ved første øjekast kun adskiller sig i pris og udseende.

I praksis ser hydrokolloide kopier ud til at være en interessant løsning. De tjener til at aflaste trykket og dækker også fortykket hud. De er også vandtætte og garanterer et miljø med tilstrækkelig fugt. Det er umuligt ikke at nævne, at ligtorneplastre også bruges forebyggende

Hvad med ligtorne på foden?

Hjemmemedicin mod ligtorne på fødderne

En af hjemmemedicinerne mod ligtorne på fødderne er et grødomslag lavet af hvidløg og aloe vera-blade. Denne type forbinding skal skiftes cirka to gange om dagen, indtil den hårde plet er fjernet.

En alternativ løsning er at bruge aspirin. Knus det i en lille smule vand, og påfør derefter pastaen på ligtornen. Det tilrådes at lade det sidde i 15-30 minutter under husholdningsfilm. Eksfolierende sokker er også effektive. De indeholder urea og plantesyrer, som blødgør huden på fødderne. Man skal dog sørge for at have passende fodtøj på og ikke gnide for meget på huden. Som man siger, er det bedre at forebygge end at helbrede.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Sundhed