Hvordan måler jeg gardiner? Hvilken bredde på gardinerne?

Hvordan måler jeg gardiner? Hvilken bredde på gardinerne?

Det er slet ikke svært at måle gardiner. Du skal bare vide, hvordan man gør. Gardiner er den mest populære måde at dekorere vinduer på. De understreger designstilen og giver en følelse af privatliv. Hvordan måler jeg gardinerne, så de passer perfekt? Det afhænger af deres type. Gardiner kan hænges op i vindueskarmen og slutte lige over gulvet i læg. Målt meget omhyggeligt vil de se perfekte ud.

Hvordan vælger jeg bredden på et gardin?

Det grundlæggende spørgsmål er, hvordan du måler dine gardiner? For at måle et gardin skal du bruge et målebånd. Helst et af stål, da et skræddermål kan være for kort. Når du skal bestemme gardinets bredde, skal du tage højde for vinduets bredde og gardinstangen. Gardinets størrelse bestemmes derefter på dette grundlag. Gardinets bredde og vinduets bredde er to forskellige dimensioner. Et vigtigt spørgsmål er intensiteten af de folder, du ønsker at opnå.

sådan vælger du bredden på et gardin

hvordan måler man bredden på et gardin? Hvis man antager, at man vil have en 2:1 foldning, måler man gardinets bredde gange to. Dette er standardfolden. Hvis du f.eks. har en gardinstang på 2 m, vil gardinets bredde være 4 m. Hvis du vil have en tættere drapering, skal du gange gardinstangens mål med 3 eller 4. Nu ved du, hvordan du beregner gardinets bredde. Et tæt gardin er en garanti for mere privatliv i ethvert hjem.

Hvordan køber jeg gardiner til mit vindue?

Længden på et gardin afhænger af typen af fastgørelse. Når det drejer sig om jabots, måles højden fra deres midtpunkt til den ønskede længde. Men hvordan måler man gardiner på øskner? Gardiner, der hænger på øskner, måles fra gardinstangens øverste kant til et bestemt punkt. Du skal også tilføje ca. 3 cm ekstra til kanten. Hvis der er tale om en vindueskarm, skal den helst slutte ca. 2 cm over eller 15 cm under karmen. Hvis du forventer en effekt af bløde folder på gulvet, er det en god idé at lægge 20 cm til.

hvor mange gardiner til et vindue?

Når du køber gardiner i metermål, er det en god idé at købe et rynkebånd. Det gør det nemmere at lave folder, som er æstetisk flotte og jævne. De findes i flere varianter. For eksempel kontrafoldbånd, vekslende bånd eller blyantbånd. Det er et spørgsmål om individuel smag. Uanset hvad du vælger, skal du købe lige så meget af det som gardinets bredde. Det er ideelt, hvis du har en gardinstang med trykknap.

Hvor meget gardin pr. vindue? Hvordan måler du dine gardiner?

Hvis du allerede ved, hvordan du beregner bredden på dine gardiner, så er det nemt at købe. Det er vigtigt at vide, hvordan man køber færdigsyede gardiner og symateriale. I begge tilfælde er detaljerede opmålinger vigtige. Hvis du holder dig til målene, får du de perfekte gardiner. Og dem, der understreger lejlighedens designstil.

Hvor mange meter gardin skal jeg købe pr. vindue? Hvert gardin har en bestemt højde på ballen. Bredden på gardinerne køber man derimod i metermål. Hvis du har en gardinstang med en længde på 300 cm, skal du gange dette med 2. Resultatet er 600 cm, og det er gardinets bredde. Ballens maksimale længde er normalt 280 cm, og det er vores gardinlængde. Når det gælder længden, har vi ikke brug for tillæg til kantning af siderne, da stoffet allerede er færdigt.

hvordan man beregner bredden på et gardin

Hvad er fordelene ved at have gardiner på vinduerne?

Gardiner har mange fordele. Blandt andre kan vi nævne:

  • de kan bruges i alle tilgængelige rum,
  • de fås i standardstørrelser af gardiner og meget mere,
  • de har ekstraordinære designkvaliteter, de understreger stilen i et rum,
  • de giver en fantastisk følelse af komfort og privatliv i ens eget hjem,
  • hjemmet bliver hyggeligere,
  • lange gardiner i stuen beskytter perfekt mod solen og nysgerrige naboer,
  • det brede udvalg af designs giver dig mulighed for at vælge efter din individuelle smag.

Hvilke gardiner er bedst? Metro- eller færdigsyede gardiner?

Gardinernes bredde afhænger af vinduet og gardinstangen. Der er dem, der foretrækker færdigsyede gardiner, og dem, der foretrækker at købe dem i metermål. Hvad er bedst? I princippet er det et individuelt spørgsmål. Der er helt sikkert fordele i begge tilfælde. Metervarer er perfekte til ikke-standardiserede vinduesstørrelser. Prisen er også mere bekvem. I det andet tilfælde er de straks klar til at hænge op. Der er ingen grund til at tage dem med til skrædderen. Beslutningen er op til forbrugeren.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Hjem