Hvordan renser du gummiet i din vaskemaskine? Hjemmemedicin

Hvordan renser du gummiet i din vaskemaskine? Hjemmemedicin

Vaskemaskinen er et af de apparater, der bruges mest i næsten alle hjem. Nogle af dens dele, såsom gummiflangen eller afløbsslangen, er mere udsatte for tidens gang og brug, og de bliver også beskidte. Det er derfor værd at vide, hvordan man rengør pakningen omkring døren, så den holder så længe som muligt.

Snavs samler sig i pakningen

Pakningen omkring døren på din vaskemaskine er designet på en sådan måde, at den ofte samler slam og andre vasketøjsrester. Den aflejring, der kan findes der, kan også være resultatet af brug af skyllemiddel. Desuden sætter hår og skæl sig i fordybningerne og overføres til vasketøjet.

Hvis snavset ikke fjernes regelmæssigt, kan der begynde at komme en ubehagelig lugt fra vaskemaskinen, og der kan også opstå skimmel eller svamp. For effektivt at kunne håndtere denne type rester bør man bruge flere gennemprøvede metoder.

sådan renser du gummiet i vaskemaskinens tromle

Hvor skal man starte med at rengøre gummiet i vaskemaskinen?

Når man overvejer, hvordan man renser gummiet i sin vaskemaskine, er det vigtigt at vide, hvilken tilstand gummiet er i først. For at håndtere problemet effektivt behøver du kun at bruge et par husholdningstricks. For eksempel er en god løsning at forberede en flaske eddike, en halv kop bagepulver samt en tandbørste og et håndklæde eller et andet stykke stof, der ikke længere er brug for.

Når du rengør gummiflangen i vaskemaskinen, skal du hælde noget af det tidligere tilberedte bagepulver i sprækkerne og sprøjte det med eddike. Blandingen, der efterlades på denne måde, skal få snavset til at løsne sig fra gummiet, hvilket gør det lettere at rengøre. Efter et par minutter skal du rengøre alle de svært tilgængelige områder med en tandbørste og derefter tørre af med en klud.

sådan renser du en pakning til en vaskemaskine

Hvad er værd at gøre efter rengøring af forseglingen i vaskemaskinen?

Når du rengør gummiet i vaskemaskinen og eventuelle ledninger, er det en god idé at hælde resten af bagepulveret i tromlen og eddike i vaskepulverbeholderen og køre programmet på den længste cyklus ved en høj temperaturindstilling.

For at undgå, at din vaskemaskine bliver for beskidt, bør du opfriske den på denne måde ca. hver tredje måned. Det vil holde maskinen i den bedst mulige stand i rigtig lang tid.

Hvordan rengør jeg gummiflangen på min vaskemaskine?

Hele vaskemaskinen og dens gummidele kan rengøres med opvaskemiddeltabletter. Opvaskemiddeltabletter kan endda klare snavs, der har sat sig i forskellige hulrum, samt kalk, bakterier eller ubehagelige lugte fra vaskemaskinen.

For at rengøre forseglingen i vaskemaskinen skal du placere en tablet i tromlen og den anden i det område, hvor pulveret hældes. Maskinen skal være indstillet til omkring 60 grader, og når vasken er færdig, skal du desuden tænde for skylningen. Det vil fjerne bakterier, kim og snavs fra vaskemaskinen. Når du har slukket for vaskemaskinen, er det vigtigt at lade skuffen og lågen stå åben, så alt tøjet kan tørre grundigt. Det forhindrer mug og skimmel i at udvikle sig.

sådan renser du en gummikrave i vaskemaskinen

Hvordan renser jeg tætningerne på min vaskemaskine?

Du kan finde en række professionelle produkter i butikkerne, som kan håndtere tilsmudsning af alle slags komponenter – selv gummiflanger. Det er værd at tjekke udvalget ud og vælge den løsning, der passer bedst til dine behov.

Det er bestemt værd at passe på din vaskemaskine og rengøre alle komponenter regelmæssigt, så udstyret opfylder sit formål i mange år og præsterer på det højest mulige niveau. Kun en ren vaskemaskine kan grundigt fjerne snavs fra dit tøj.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Hjem