Hvilke effekter har løb? Er det det værd at løbe?

Hvilke effekter har løb? Er det det værd at løbe?

Løb er en meget anstrengende sport, som kræver en stor personlig indsats i form af energi, motivation og vilje. Det ændrer dog ikke ved, at hvis du løber rigtigt, vil du mærke de positive aspekter af det, selv få øjeblikke efter at du har implementeret denne aktivitet i dit daglige skema. Løbetræning giver dig ikke kun fordele i form af bedre udholdenhed og øget styrke, men forbedrer også dit mentale og fysiske helbred. I så fald, hvilke effekter har løb? Er det det værd at løbe? Jeg inviterer dig til at læse indlægget.

Løb og dets effekt på vægttab

Mange af os forbinder løb med et aktivt og intensivt vægttab. I modsætning til hvad man skulle tro, handler det ikke om at løbe dag efter dag, men i moderate mængder og længe nok. Ifølge vores tidligere indlæg er den bedste træningsplan tre træningspas om ugen i ca. 60-90 minutter, afhængigt af din evne. Og her bekræfter jeg det faktum, at løb giver dig de bedste resultater i vægttab, og du kan forbrænde så meget som 900 kcal i løbet af en times træning! Det er rigtig meget. Men for at tabe et kilo fedt skal du forbrænde omkring 7.000 kcal, og det kræver 7-8 timers ren løbetræning.

Det betyder, at når du følger den mest optimale træningsplan (3 gange om ugen, 90 minutter hver gang), kan du forbrænde omkring 2,5 – 3 kg fedt om måneden!

Selvfølgelig er værdierne her et gennemsnit, og afhængigt af vores kropsvægt (ved at følge en antaget plan vil en tungere person forbrænde mere fedt, en lettere person – mindre), vores engagement eller vores vilje, kan dette være en større eller mindre effekt.

Korrekt kost i forbindelse med løbetræning

Fordeleneved at løbe er allerede store i sig selv. De kan forstærkes ved at vælge og følge en passende kost. Det er tilrådeligt at spise sunde ting som grøntsager, frugt, kornprodukter, fuldkornsbrød, magert kød og mejeriprodukter. Når man er på en løbekur, er det en god idé at begrænse sukker og usunde fedtstoffer, som kan komme i form af: fedt kød, fastfood, sød yoghurt, gul ost eller hvidt brød i din daglige menu.

Det er også værd at spise sunde fedtstoffer som dem fra fisk, avocado eller nødder. Det grundlæggende princip er at spise mindre, men sundere og oftere. Måltiderne bør indtages i gennemsnit hver 3. time, og man bør ikke spise mellem måltiderne, især ikke sukkerholdige snacks som chokoladebarer eller slik.

Hvis du ønsker at følge en streng diæt, anbefaler vi, at du besøger en diætist, som vil skræddersy en passende ernæringsmenu baseret på dine individuelle behov (såsom vægt, alder, madpræferencer).

Kost når du løber

Slip af med cellulite, mens du løber

Det ermuligt at slippe af med generende cellulite, mens man løber. For nogle af os er det en god nyhed! Det skyldes den hurtige og hyppige bevægelse af benene. Det sætter gang i blodcirkulationen og lymfesystemet, som er ansvarlige for at fjerne giftstoffer og overskydende ophobet vand (dvs. hovedkomponenten i vandig cellulite).

Med tiden vil hudens uregelmæssigheder og fortykkelse udjævnes. Forskelle kan allerede ses efter den første uges træning. Her er det værd at bemærke, at det er tilrådeligt at drikke masser af mineralvand og at fjerne sukker og usundt og overskydende fedt fra din kost.

Øget energi fra løb

Det er takket være tilførslen af mere ilt til kroppen, som når ud til endnu flere celler. Under denne proces bliver hjernen også iltet. Hvis man sidder derhjemme, ikke går nogen steder og ikke laver nogen ekstra fysisk aktivitet, får cellerne ikke tilført nok ilt. Det giver sig udslag i en følelse af træthed, som rammer os uden nogen særlig grund. Med aktiv løbetræning vil du mærke, at du har det bedre og har mere energi og lyst i den første uge af træningen.

Stram og forynget hud

Det skyldes flere faktorer. Den første er den stimulerede cirkulation under løb. Blodet strømmer hurtigere, og det øger blodtilførslen til huden. Den anden årsag er de styrkede muskler, der trænes under træningen. Når man løber, er de mest aktive muskler dem i benene, ryggen, maven og armene. Disse to gør huden stram og spændt, hvilket giver en visuel “foryngelse” af huden.

Hvornår kan du se effekten af at løbe?

Forbedring af mental sundhed og fysisk kondition

Gennem aktiv daglig løb kan vi forbedre vores mentale sundhed og øge vores fysiske form. Med de rigtige principper kan vi styrke vores muskler og øge vores energireserver. Det betyder mere styrke til de daglige aktiviteter i hjemmet. Mere energi og en større lyst til at udføre dem forbedrer den generelle tilfredshed og det mentale helbred. Det er en vigtig overvejelse i dag, for jo mere energi og velvære man har, jo større glæde har man af hverdagen.

Desuden betyder styrkede muskler også mindre risiko for skader og overbelastning.

Er løb det værd?

Når man ser på ovenstående fordele, er det nemt at konkludere, at løb er det hele værd! I modsætning til hvad du måske tror, vil løb ikke kun øge vores styrke og energi, men vil også have en positiv effekt på vores udseende, forme vores figur, forbedre vores vilje til at leve og vores generelle livsglæde. Derudover vil en ordentlig kost og afbalanceret træning forbedre de positive aspekter ved regelmæssig træning.

Følg Kvinders Verden på Google News! Hold dig opdateret! Følg

Kirsten Andersen

Se mere: Sport